En aquest lloc web fem servir galetes o cookies per a què la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al nostre web. Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les cookies.

Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les cookies en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

D'acord

UCC - red de Unidades de Cultura Científica

Tots els articles

informàtica TERAFLOP. Revista del Centre de Supercomputació de Catalunya (Nº 109). DIPÒSIT LEGAL: B-33512-94 ISSN: 1134-6671 - 01/10/2010 Quimioinformàtica i disseny d'aliments funcionals

TERAFLOP (Redacció: Teresa Via i Sílvia Reyes)

Des de fa uns anys, la indústria alimentària incorpora als aliments extractes d’origen natural rics enmolècules bioactives amb la finalitat de convertir-los en aliments funcionals, és a dir, que tinguin propietats beneficioses per a la salutmés enllà del seu valor nutricional. La tendència, però, és anar cap a l’obtenció de nutricions personalitzades que permetin generar aliments funcionals dirigits a segments concrets de població, afectats de malalties que tenen el seu origen en desordresmetabòlics concrets. El grup de recerca en Nutrigenòmica de la Universitat Rovira i Virgili (URV), dirigit pel professor Lluís Arola, té coma principals objectius l’estudi de la bioactivitat de possibles nous ingredients pel disseny d’aliments funcionals i el desenvolupament i optimització de tècniques que permetinmillorar aquests estudis. Una part del grup, dirigida pels Drs. Gerard Pujadas i Santi Garcia-Vallvé, utilitza eines i tècniques quimioinformàtiques per predir molècules naturals i, per tant, potencialment utilitzables com a additius en alimentació funcional; que poden presentar activitat semblant a la dels fàrmacs emprats en el tractament de malalties comara les cardiovasculars i la diabetis.

CTNS. Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

Avda. Universitat, 1

43204 Reus

Tel. +34 977 300 431

info@ctns.cat

www.ctns.cat

tecnio
Ceics universitat